Eix Besòs Circular

 • L’Eix Besòs Circular és un projecte d’economia circular i simbiosi industrial del Barcelonès Nord, l’objectiu del qual és oferir un servei de suport a la indústria local per ajudar-la a avançar cap a l’economia circular. Es pretén que les empreses facin un ús més eficient dels recursos, fomentin la cooperació entre elles i explorin noves oportunitats de negoci; aconseguint així beneficis econòmics, socials i ambient als.

  Aquest projecte està impulsat per Reactivació Badalona, SA com a societat municipal de l’Ajuntament de Badalona, el Servei de Suport Empresarial de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i Grameimpuls, SA com a societat municipal de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. El projecte és finançat per la Diputació de Barcelona i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

  Els diferents serveis gratuïts que s’ofereixen a les empreses són:

  • Assessorament i orientació per conèixer com aplicar estratègies d’economia circular a l’empresa.
  • Ajuda en el desenvolupament de línies de treball en l’àmbit de l’economia circular ja sigui en forma de recerca de finançament, amb l’ajuda de tècnics experts, o bé amb solucions innovadores de centres tecnològics o universitats.
  • Detecció de sinergies amb altres empreses del territori i estudi de la seva viabilitat.

  Algunes de les línies d’acció amb les que estem treballant són:

  Circuit privat de recollida de la fracció orgànica i els envasos lleugers

   

  L’Eix Besòs Circular disposa d’un circuit privat de recollida de matèria orgànica i envasos lleugers que dona servei a empreses de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Aquest circuit permet concentrar quantitats petites i correctament segregades de matèria orgànica i envasos lleugers de les empreses d’aquests dos municipis amb l’objectiu de convertir els residus en recursos i disminuir el cost de gestió d’aquestes fraccions per a les empreses.

  Compra agregada d’energia

  El grup de compra agregada d’energia de l’Eix Besòs Circular és una agrupació d’empreses del Barcelonès Nord que compren energia de forma col·lectiva amb la finalitat d’aconseguir un millor preu de l’electricitat i que sigui d’origen renovable.

  Les empreses del grup de compra disposaran d’un assessorament energètic extern per aconseguir una contractació elèctrica adequada i optimitzada amb les millors condicions de preu segons la situació del mercat i d’origen renovable certificat.

  Instrument Porta Residu Recurs

  L’Eix Besòs Circular col·labora com a entitat Porta Residu Recurs en la Borsa de subproductes i matèries primeres de Catalunya amb el fi d’agrupar les ofertes i demandes pròximes al Barcelonès Nord per a facilitar la identificació de possibles operacions de compravenda entre empreses a escala local i fomentar la proximitat de les transaccions.

  Si sou una empresa de Badalona o Sant Adrià de Besòs i esteu interessats en conèixer com aplicar l’economia circular a la vostra empresa i com us pot beneficiar, podeu dirigir-vos al lloc web del projecte www.eixbesoscircular.info o escriure a l’adreça electrònica info@eixbesoscircular.info. També podeu seguir el projecte a les xarxes socials:

  Twitter: @besoscircular

  Instragram: @eixbesos.circular

  Linkedin: Eix Besòs Circular